Beszámoló

a “Mentés másként” – a hagyományos népi kultúra elemeinek átemelése mai, városi környezetbe című

2015-1-HU01-KA104-013465 számú Erasmus + felnőttoktatási pályázat első prágai mobilitásához


 

A Bartók Kulturális Táncegyüttes “Mentés másként” – a hagyományos népi kultúra elemeinek átemelése mai, városi környezetbe című Erasmus + felnőttoktatási mobilitási pályázata révén 2016. szeptember 23-25., 2017. június 2-4., valamint 2017. december 16-17. között a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes két táncosa vett részt Oktatási tevékenységen Csehország fővárosában, Prágában.

A kiküldetés tagjait a „Svaz Madaru Zijicich v Ceskych Zemich” nevű szervezet fogadta, amely a helyi „Nyitnikék” magyar hagyományőrző táncegyüttes fenntartója.

A két-két napos kiküldetések célja az volt, hogy a táncegyüttes tagjai a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes táncosainak oktató munkája révén betekintést nyerjenek Somogy megye és Magyarbőd táncos és énekes hagyományaiba, valamint elsajátítsák az ördöngősfüzesi páros- és désfalvi cigánytáncok alapjait.

A mobilitásokba bevont Bartókos táncosok a kiválasztott táncanyagban való jártasságuk, illetve szorgalmuk, oktatói rátermettségük alapján lettek kiválasztva. A résztvevő táncosok: Makrai Kata, Balogh Éva és Széles Kristóf.

A program során úgy gondoljuk amellett, hogy megvalósítottuk a magunk elé kitűzött szakmai célokat, felejthetetlen élményeket szereztünk, barátságokat kötöttünk. Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Nyitnikék táncegyüttesnek, Szabó Bélának és Bohuniczky Annamáriának, akik nélkül ez az út nem jöhetett volna létre.

Tovább az egyéni beszámolókra >>

 

A projektet az Európai Bizottság támogatta.